Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان-معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست تبیین سیاست‌های سازمان جهانی بهداشت در حمایت از طب سنتی و مکمل که در برنامه ده‌ساله ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ به کشور‌های عضو پیشنهاد شده است، بر رویکرد غیر تقابلی طب سنتی ایران با طب مدرن و بهره‌گیری از این مکتب درمانی در کنار طب مدرن و به‌عنوان طب مکمل در ایران، تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری میزان - در این نشست که به‌منظور تبادل نظر با روسای انجمن‌های علمی پزشکی کشور درخصوص اقدامات گذشته و پیش رو در حوزه طب سنتی از طریق ویدیوکنفرانس و ارتباط مستقیم با بالاترین مقام طب سنتی و مکمل دفتر سازمان جهانی بهداشت در سالن کنفرانس دفتر وزارتی برگزار شد، دکتر «علیرضا رییسی»، معاون بهداشت وزارت بهداشت، طب ایرانی را به لحاظ ارتباط با نظام ارائه خدمت و سلامت کشور، موضوعی بسیار مهم دانست و با اشاره به تاریخچه بسیار دیرینه و موفق این مکتب درمانی در سطح دنیا، گفت: در راس همه، ابن سینا یکی از بنیانگذاران این طب در کشور ما بوده و همواره به نظام ارائه خدمتی که در آن زمان به دنیا معرفی کرده است، افتخار کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه رویکرد طب سنتی در ایران، به‌هیچ‌وجه رویکرد تقابلی با طب مدرن نیست و به‌عنوان طب مکمل و در کنار طب مدرن باید به‌کار گرفته شود، تاکید کرد: در نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه و شبکه بهداشت و درمان کشور، به آن چیزی که موجب ارتقای سلامتی مردم می‌شود، اجازه ورود داده و آن چیزی را که خطری برای سلامت مردم باشد، قطعا حذف خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: آخرین آمار مبتلایان به کرونا تا ۹ مهرماه

در حوزه بهداشت، بر اصلاح سبک زندگی تاکید داریم

معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر تمرکز روی تغییر سبک زندگی در حوزه بهداشت، افزود: خود علم و به‌ویژه علوم تجربی، در طول سالیان و قرن‌های مختلف به ما آموخته‌اند که به تمام علوم و آنچه که می‌تواند به سلامت بشر کمک کند، احترام بگذاریم.

وی با اشاره به وجود نظام شبکه بهداشتی گسترده و بسیار قوی، با دیرینه‌ای بیش از چهل سال در ایران که تمام روستاها، حاشیه شهرها، شهر‌های با جمعیت زیر بیست‌هزار نفر و تمام کلان‌شهر‌ها را هم‌اکنون در سراسر کشور، تحت پوشش خود دارد، گفت: بیماری کرونا و بیماری‌های غیر واگیر دو آموزه بسیار بزرگ داشته و به ما آموخته‌اند که همواره نیاز داریم سبک زندگی خود را هم ارتقا دهیم و هم انعطاف‌پذیر باشیم.

جامعه علمی باید برای مدیریت درست تقاضای مردمی در حوزه طب سنتی بکوشد

رئیسی با تاکید بر هدف پرداختن به طب سنتی حتما با مستندات موجود، نخستین نگاه ما به بحث طب ایرانی و سنتی، فراهم‌ساختن زمینه مداخله آن در نظام شبکه در بحث سبک زندگی است و قطعا در شبکه بدون شواهد و مبانی علمی اجازه نخواهیم داد خرافه‌ها و بحث‌های در جریان امروز و انواع کلاهبرداری‌های موجود در این حوزه، در پزشکی مدرن ما رخنه کند.

وی بر اعتقاد وزارت بهداشت برای در اولویت قراردادن پاسخ به نیاز‌های اصلی مردم تاکید کرد و گفت: غفلت کردن از ارائه پاسخ درست به سوالات مردم در حوزه طب سنتی، می‌تواند آن‌ها را به‌دلیل عدم آگاهی از این حوزه، به بیراهه کشانده و سبب سوء استفاده سودجویان از مردم در این زمینه شود و حتما جامعه علمی باید پاسخ مستند و مستدلی برای هدایت و مدیریت این تقاضا در جامعه داشته باشد.

دانشجویان حوزه طب سنتی، از میان فارغ‌التحصیلان پزشکی مدرن جذب می‌شوند

رییسی به آغاز اقدامات مرتبط با ادغام طب ایرانی در شبکه بهداشتی و درمانی کشور از چند سال قبل اشاره کرد و افزود: در این مدت ارزیابی و نظارت بر نحوه اجرای برنامه را در دستور کار داشته و با جمع‌آوری شواهد مرتبط با این اقدام، به این نتیجه رسیدیم که می‌توانیم تلفیقی از آموزه‌های طب ایرانی را در نظام مراقبت‌های اولیه بهداشتی کشور، داشته باشیم.

وی با اشاره به نحوه آموزش دانشجویان حوزه طب سنتی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، گفت: جذب دانشجویان این حوزه در دانشکده‌ها، از میان فارغ‌التحصیلان حوزه پزشکی مدرن ما انجام می‌گیرد و پزشکان عمومی با تحصیل در مقطع دکترای تخصصی طب سنتی و داروسازان عمومی با تحصیل در مقطع دکترای تخصصی داروسازی طب سنتی، به فعالیت در این حوزه می‌پردازند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، ابراز امیدواری کرد: تعامل با سازمان جهانی بهداشت و تبادل نظر با کشور‌های عضو این سازمان که به ادغام طب سنتی در نظام سلامت خود پرداخته‌اند، بتواند راهنمایی برای ادامه بهره‌گیری از همه آن چیزی که سبب‌ساز سلامتی مردم است و اجرای بهتر طرح ادغام خدمات طب ایرانی در شبکه بهداشت و درمان سراسر کشور باشد.

انتهای پیام/

برچسب ها: وزارت بهداشت طب سنتی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: وزارت بهداشت طب سنتی معاون بهداشت وزارت بهداشت حوزه طب سنتی شبکه بهداشت سبک زندگی طب ایرانی طب مدرن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۹۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است

عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت در دومین روز از مراسم هشتاد و دومین اجلاس مدیران پرستاری کشور در مشهد مقدس، با بیان اینکه کمبود پرستار یک‌ مسئله جهانی است، اظهار کرد: در جهان ۲۸ میلیون نفر کادر پرستاری داریم اما نیاز جهان ۳۴ میلیون نفر است یعنی با کمبود ۶ میلیون پرستار در جهان مواجه هستیم؛ از این رو سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که گسترش خدمات سلامت از حوزه پرستاری تعمیق بیشتری پیدا کند تا عدالت در سلامت، محقق شود.

وی افزود: عدالت در سلامت در سرفصل‌های وزارت بهداشت نیز قرار گرفته است؛ این عبارت به معنای دسترسی آسان و ارزان مردم به خدمات با کیفیت و ایمن است.

عبادی درباره آمار پرستاران فعال در کشور تصریح کرد: در حوزه درمان و مراقبت گروه پرستاری ۲۳۰ هزار نفر در مراکز درمانی فعال هستند و این عدد در بین جمعیت ۵۵۰ هزار نفری کارکنان وزارت بهداشت قابل توجه است و بنابراین پرستاران می‌توانند در سنجه‌های مختلف نظام سلامت اثرگذار باشند و رضایت آنها نیز به رضایت گیرندگان خدمت منجر می‌شود.

وی با بیان اینکه جمعیت پرستاران به لحاظ تعداد بعد از جمعیت معلمان در آموزش و پرورش دومین رتبه را در کشور دارد، بیان کرد: براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، بی توجهی به پرستاری بی توجهی به سلامت جامعه است و این موضوع نگاه ما به پرستاری را ویژه‌تر می‌کند و دغدغه ما در رابطه با سلامت مردم را افزایش می‌دهد. از سوی دیگر پرستاران نقش های متنوعی در نظام سلامت ایفا می کنند و با توجه به اینکه تا ۳۰ سال آینده یک چهارم جمعیت سالمند می‌شوند جایگاه آن‌ها در نظام سلامت باید ارتقا یابد.

عبادی با اشاره به اینکه در رشته‌های گروه پرستاری شامل اتاق عمل و فوریت‌های پزشکی سالانه ۱۵ هزار نفر تربیت می‌شوند، خاطرنشان کرد: همچنین ۱۳ رشته کارشناسی ارشد پرستاری داریم که شامل مراقبت‌های ویژه کودکان و نوزادان، اورژانس، بزرگسالان، سلامت جامعه، روان پرستاری و ‌.. است. 

وی با اشاره به نقش پررنگ بانوان در شغل پرستاری بیان کرد: در دنیا ۹۰ درصد پرستاران را بانوان و ۱۰ درصد را مردان تشکیل می‌دهند اما در کشور ما پذیرش دانشجویان آقا افزایش یافته و ۷۵ درصد پرستاران بانوان و ۲۵ درصد آقایان هستند. جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تاثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به توجه خاص به این گروه را بیشتر می‌کند زیرا ماهیت پرستاری سخت است و شیفت‌های غیرمتعارف در آن وجود دارد و خدمت پرستاری یک لحظه نیز قابل متوقف شدن نیست.

وی ادامه داد: میانگین سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی در اکثر کشورهای جهان ۸ درصد است، این شاخص در برخی کشورهای پیشرفته به ۱۱ درصد نیز می‌رسد اما در کشور ما ۳ تا ۵ درصد بوده است. در دوره کرونا که نگاه ویژه‌ای به حوزه سلامت شد این عدد افزایش پیدا کرد و اکنون به ۳ تا ۴ درصد از سهم تولید ناخالص ملی رسیده است.

وی با بیان این‌که انسان سالم محور توسعه پایدار است، تصریح کرد: حوزه سلامت در توسعه هر کشوری اهمیت دارد. در صد سال گذشته نگرانی جامعه بشریت محدود به سلامت جسمانی بود اما بعد از توسعه فناوری‌ها و سرعت بیش از حد زندگی روزمره، به تدریج موضوع سلامت روان، سلامت اجتماعی و معنوی نیز مورد توجه قرار گرفتند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در دسترس بودن و ارزان بودن خدمت موانعی دارد، گفت: یکی از رویکردهایی که کشورها به کار گرفته‌اند استفاده از نیروهای چندکاره است. پرستاران این قابلیت را دارند که بر اساس برنامه‌های درسی‌شان در حوزه‌های پیشگیری، ارتقای سلامت، مراقبت و درمان و توانبخشی مشارکت کنند. برای مثال در کشورهای حوزه اسکاندیناوی اولین مراجعه مردم به پرستاران و مراقبین سلامت است و برآوردها نشان داده ۸۵ درصد خدمات اولیه سلامت توسط این نیروها قابل انجام است.

وی با بیان اینکه در توازن نیروی انسانی و به کارگیری نیروی انسانی نیاز به بازنگری داریم، تاکید کرد: ظرفیتی که به طور خاص و عام در پرستاری ایران وجود دارد می‌تواند بسیاری از خلاهای مراقبتی را پوشش دهد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • برای رهایی از مشکلات ترافیکی باید به سمت استفاده از فناوری‌های مدرن حرکت کرد
  • شناسایی و پلمب دو واحد غیرمجاز در محلات
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است
  • ایران هیچ عقب گردی در حوزه اقتصاد و تولید نداشته است
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • تاکید وزیر صمت بر کیفیت تراکتور ایرانی
  • پانی پوری ؛ غذای سنتی خیابانی در هند با رعایت کامل بهداشت! (فیلم)
  • شبکه‌های آزمایشگاهی حوزه بهداشت و درمان تشکیل می شود
  • فعالیت ۸۲۰۰ آزمایشگاه بهداشتی و درمانی در کشور